Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Uzuntarla İlkokulu

Telefon : 0424 291 24 24
Belgegeçer : ..
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://uzuntarlailkokulu.meb.k12.tr
Adres : UZUNTARLA KÖYÜ UZUNTARLAMERKEZ MEVKİİ UZUNTARLA MERKEZ KÜME EVLERİ NO 117 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / ELAZIĞ
VİZYON : Bilim ve teknolojinin ışığında okuyan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim ve öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilişsel hem de zihinsel yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkanı hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk’ ün “Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişimi iyi olan pozitif bilimleri ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, bir insan ve iyi bir toplum bireyi yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 1957 yılında öğrenim hayatına başlayan okulumuz şimdiye kadar bir çok mezun vermiştir. Bu mezunlar içerisinde öğretmen, doktor, mühendis, avukat gibi meslek mensupları çıkmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 26 öğrencimizin tamamı merkezi yerleştirme sonucunda bir orta öğretim kurumuna yerleşmiştir. Bunlardan 3 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesine, 9 öğrenci ilimizdeki çeşitli Anadolu liselerine, 14 öğrenci de Mesleki Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiştir. Ayrıca 7/A sınıfı öğrencilerinden Cem AY Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını kazanmıştır. Hedefimiz başarılarımızı daha üst seviyelere çıkarmaktır.

Öğretmen :6
Öğrenci :82
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :250
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08:30-14:30
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil :
Isınma : Kalorifer
Servis :
Ulaşım : Köye ait kooperatif taşımacılığı mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Köyümüz Elazığ’ a 14 km uzaklıkta olup eski Çemişgezek yolu üzerindedir. Köyümüzün doğusunda Şahinkaya Köyü, güneyinde Cip Köyü, batısında Pelte Köyü ve kuzeyinde Avcılı Köyü bulunmaktadır. Köyün gezilecek yerleri olarak Kale ve Eski Köy diye isimlendirdikleri yerler vardır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Elazığ merkeze uzaklığı 14 km ´dir
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :